Lees hier verder over de rondvaart en acties ->

Rondvaart door de Utrechtse grachten

De meeste mensen zullen bij grachten in de eerste plaats aan Amsterdam denken. Daardoor vergeet je bijna dat je ook van de grachten in Utrecht kunt genieten. Deze stad wordt snel gelinkt aan het centrale station, winkelcentrum Hoog Catharijne, de Dom, stadion Galgenwaard en het onderwijs op de Uithof. Aan het eind van het afgelopen studiejaar slaagde ik voor mijn opleiding op de laatstgenoemde locatie. Mijn vrienden studeerden tegelijkertijd af of haalde eerder in het jaar al hun diploma. Daarom besloten we dat we onze studententijd in stijl moeten afsluiten. Slechts een klein deel van ons woont ook in Utrecht. Vanaf nu slaat iedereen zijn eigen vleugels uit, maar niet na een onvergetelijke dag. Lees hieronder meer over de Utrecht grachten.

Een afscheid van de school en studie betekent ook het einde van de vele dagen in Utrecht. Een van de vrienden kwam zodoende op het idee om de ´Domstad´ goed te betrekken bij ons slotfeest. Het zou een toepasselijke afsluiting zijn en nog handig ook aangezien de meesten van ons er toch moesten zijn om ons diploma in ontvangst te nemen. Na wat overleg zag iedereen het zitten om vaartocht te maken door de grachten van Utrecht. Aan boord stond ik ervan te kijken hoeveel plekken in deze plaats ik nog nooit had gezien. Na een paar jaar studie denk je veel uithoeken te kennen, maar dat valt tegen als het erop aan komt.

 

[maxbutton id=”2″ ]

 

Utrecht grachten.

De hele rondvaart zou ik omschrijven als sfeervol. De boot kwam vlak langs allerlei restaurantjes waar de gasten vrolijk naar ons zwaaiden. Een stel jonge feestvierders spreekt blijkbaar tot de verbeelding bij de Utrechters en de andere restaurantbezoekers. Tegen het einde van de rit kwamen we een andere rondvaartboot tegen met een nog grotere groep studenten. Ons harde gejuich naar elkaar bereikte de wijde omgeving vast en zeker! De gids van onze rondvaart probeerde tevergeefs zijn verhaal af te maken om deze vervolgens gewoon weer door te vertellen. Tijdens het varen konden we gelukkig veel met elkaar kletsen. In een bioscoop of drukke bar doen we dat minder. Na afloop van de vaartocht waren we in feeststemming en besloten we nog één keer onze geliefde kroeg op te zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *