Lees hier verder over de rondvaarten ->

Varen op de Linge is puur genieten

Voor het varen op de Nederlandse wateren zijn regels opgesteld. Deze regels zijn er voor om de gebruikers van de vaarwegen zo goed mogelijk te informeren over de vaarmogelijkheden op de Nederlandse waterwegen. Zo kent de Linge een vaarverbod. Er mag op de Linge alleen gevaren worden met ontheffing. Daarom is het fijn dat er verschillende rondvaartbedrijven, zie voor meer informatie rondvaarttocht.nl, toestemming hebben om op de Linge te varen. De Linge is bij uitstek geschikt om vanaf het water alle bijzonderheden te bekijken. Varende op de Linge zie je de leukste en ontdek je de mooiste plekjes.

 

[maxbutton id=”2″ ]

 

Asperen

Genietend op de Linge van de karakteristieke lintdorpen die langzaam weer verdwijnen, zie je ook de landgoederen van Noordenhoek en Marienwaerdt en het Kunstfort bij Asperen aan je voorbijgaan. In Asperen passeer je de 15e eeuwse basiliek en de stadswallen en is het varen door het smalle sluisje een hele belevenis. Ook de glasstad Leerdam en de oude vestingstad Gorinchem zijn de moeite waard om te bezoeken.

Appeldijkje

Vanaf de Linge is het extra genieten van de boomgaarden en de uiterwaarden die je passeert. Vooral als het Appeldijkje (loopt langs de Linge van Leerdam naar Heukelum) in volle bloesem en in al zijn groeifasen te bewonderen is. Met een beetje geluk zie je ooievaars, ijsvogels, reigers en ook nog wilde ganzen. Vanaf het “Gat van Acquoy” kom je er ineens achter dat er ook in Nederland een toren van Pisa staat.

De mogelijkheden op de Linge

Afhankelijk wat de wensen zijn, kan er bij de verschillende aanbieders langs de Linge gekozen worden voor een meerdaagse kanotocht, dagtochten en rondvaarttochten. Aan de Linge zijn verschillende jachthavens, rondvaartbedrijven en kanoverhuurbedrijven te vinden. De Linge biedt voldoende mogelijkheden voor ontspanning en romantisch varen door de Betuwe. Rondvaarttochten zijn er te maken gedurende 90, 120 of 180 minuten.

Kanovaren

Voor een echt actief uitstapje is het kanovaren een optie. Vanuit de kano raak je niet uitgekeken en in Buren, Buurmalsen, Doornenburg, Elst, Enspijk, Heukelum, Leerdam, Rhenoy en Tiel is een kano zo gehuurd. Daarvoor zijn er langs de Linge zelfs 21 in-/uitstapjes aangelegd en rustplaatsen gecreëerd om ook van de natuur te kunnen genieten.

Meer informatie:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *