Fluisterboot

Lees hier verder over boottochten ->

De naam zegt het al, een fluisterboot is een ‘stille’ boot die je niet hoort terwijl je aan het varen bent. De boot heeft een elektromotor fluistert dus als het ware en dat is een heel groot pluspunt. Erger jij je bijvoorbeeld niet aan die enorme herrie als je weer eens op het water aan het varen bent en je eigenlijk gezellig wilt kletsen met het gezelschap op de boot? Door die luidruchtige motor hoor je alleen niets van wat je gesprekspartner zegt, niet heel gezellig dus, maar met een fluisterboot is dat voortaan verleden tijd. Ideaal dus om een dagje te huren met goed gezelschap.

 

[maxbutton id=”1″ ]

 

Fluisterboot huren?

Verschillende afmetingen van fluisterboten.

Wanneer je van plan bent om een fluisterboot te huren, kun je vaak kiezen uit meerdere formaten:

 • Fluisterboot
  Fluisterboot

  Een kleine boot voor maximaal 4 personen

 • Een iets grotere boot met vaak genoeg ruimte voor zo’n 10 tot 12 personen
 • Een grote boot waar maar liefst 20 personen op kunnen. Soms verhuren bedrijven nóg grotere boten, bijvoorbeeld voor maximaal 50 personen. Ga je voor de grote variant, dan zijn de huurkosten natuurlijk ook hoger. Daarnaast heb je bij grote boten ook vaak de mogelijkheid om een gids mee te nemen die interessante weetjes verteld over het (natuur)gebied.

Andere voordelen van het huren van een fluisterboot.

Aangezien je geen last hebt van de motor en heerlijk kunt genieten van de natuur en de vogeltjes, zul je helemaal tot rust komen tijdens de vaartocht. Daarnaast heeft een fluisterboot uiteraard nog andere voordelen, waaronder:

 • Is milieuvriendelijk
 • Vergt nauwelijks tot geen onderhoud
 • Kun je 6 tot 8 uur mee varen. Lang genoeg dus om er een dagje op uit te trekken.
 • Is eenvoudig te bedienen en vereist vaak geen vaarbewijs. Hierdoor kun je zelf de boot besturen en is het helemaal aan jou/jullie waar de reis heengaat.

Fluisterboten zijn vaak te huren in natuurgebieden, denk aan de Biesbosch, de Vinkeveense Plassen, of in steden met veel grachten, zoals Amsterdam en Vlaardingen. Een vaartocht op het water is perfect te combineren met bijvoorbeeld afsluitend een gezellige barbecue of tussendoor een picknick.

 

[maxbutton id=”2″ ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *