Rondvaart Leeuwarden

Lees hier verder over boottochten in Leeuwarden ->

Leeuwarden is een gezellige stad met veel geschiedenis. Deze mooie stad wordt omringd door mooie natuur en water. Doordat Leeuwarden over veel grachten beschikt wordt de stad ook wel het Venetië van het noorden genoemd. De grachten van Leeuwarden zijn super gezellig want ze liggen midden in het centrum en langs de koninklijk prinsentuin. Het is vaak wel lastig om zelf over de grachten te varen met een eigen boot omdat er veel lage bruggetjes in de stad zijn. De rondvaart boten en sloepen zijn daarom extra laag zodat deze er wel door heen kunnen. Je kunt op verschillende manieren een rondvaart maken in Leeuwarden.  Lees hieronder meer over een rondvaart Leeuwarden.

 

[maxbutton id=”2″ ]

 

Rondvaart Leeuwarden.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om mee te gaan op een echte rondvaartboot met een kapitein. Vaak zit je dan wel met meerdere mensen op zo’n boot. Je komt wel veel te weten over de stad door de aanwezigheid van een gids. Als je liever niet op een boot zit met andere mensen kun je een sloep huren. Meestal kunnen er ongeveer 8 personen in zo’n sloep. Perfect dus voor een gezellige dag met vrienden of familie. Het enige nadeel is dat je zelf de weg zult moeten vinden en dat er geen gids aanwezig is om iets meer over de stad te vertellen.

Als je een rondvaart maakt in Leeuwarden is het zeker aan te raden om ook het buitengebied van Leeuwarden te bezoeken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de Elfstedentocht vaarroute te volgen. Dit duurt ongeveer 8 uur maar is zeker de moeite waard.
Meegaan op een rondvaartboot is in Leeuwarden gemiddeld 10 euro per persoon. zo’n toer duurt dan ongeveer twee uur. Een sloep huren is ongeveer 25 euro per uur. Vaak moet je als je een sloep huurt wel een borg betalen. De borg krijg je natuurlijk wel terug als je de boot weer goed inlevert.

Boottocht Leeuwarden.

Een rondvaart is dus leuk als je de stad wilt ontdekken, maar ook wanneer je gewoon een gezellige dat wil hebben met vrienden of familie op het water in en rondom Leeuwarden. Klik op één van de buttons voor meer informatie.

Meer informatie is ook in te winnen op:

Bijgewerkt op

One thought on “Rondvaart Leeuwarden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *